Nederlands English
Klooster - Events, Art & Design

Over ons

Klooster | events, art & design is gevestigd in Noordwijk, in een voormalig protestants kerkgebouw: Kerk en Kapel aan Zee. De naam Klooster brengt met zich mee dat menigeen automatisch aanneemt dat de kerk eigenlijk een klooster is. Begrijpelijk maar onjuist want de naam is afgeleid van de familienaam ‘Van ’t Klooster’ en heeft dus niets te maken met de vroegere functie van het gebouw. 

Eigenaren Miran en Onno van ’t Klooster gebruiken in teksten e.d. de duiding Galerie Klooster omdat zij de kerkzalen permanent benutten als (verkoop) expositieruimten voor art & design en als locatie voor zakelijke, particuliere en culturele evenementen. Ook in de hoedanigheid als evenementenlocatie is het belangrijkste onderscheidende kenmerk de styling van de inrichting met art & design.

Miran van 't Klooster heeft als styliste meer dan twintig jaar topfuncties in de modebranche bekleed. In die rol was zij gast en/of spreekster op verschillende nationale en internationale seminars, congressen, recepties en zakelijke diners. Daar heeft zij haar zin voor hospitality aan overgehouden die ze nu vertaalt in het organiseren van evenementen onder eigen naam. Door haar jarenlange ervaring aan de andere kant van de business kan zij goed de wensen van de klant vertalen. Uiteraard steekt ze ook veel energie in dat wat vaak bij de organisatie van evenementen wordt veronachtzaamd: de styling.

Onno van ʼt Klooster is interieurontwerper. Hij runt de art & design tak van de galerie en ontwerpt meubelen en accessoires voor particulieren, bedrijven en de evenementenbranche. Daarnaast ondersteunt hij Miran bij de styling en organisatie van evenementen. Van oorsprong is Onno journalist/copywriter. In de loop der jaren heeft hij zich ook toegelegd op grafische vormgeving. 

Maaike Lengers heeft de opleiding Media- en entertainment management afgerond en is lang werkzaam geweest als salesmedewerker bij verschillende hotels. Bij Klooster is Maaike salesmanager. Maaike zal alles in orde maken met betrekking tot de offerte en het traject naar de opdrachtbevestiging. 

Rachelle van der Kroft heeft de opleiding Marketingcommunicatie afgerond en is tijdens haar studie in de horeca terecht gekomen. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan als restaurantmanager. Bij Klooster richt zij zich vooral op PR, Marketingcommunicatie en is zij event- en partymanager. Alle voorbereidingen en het evenement zelf zullen door haar worden uitgevoerd. 

 


Oorsprong

Klooster | events, art & design startte in 2005 met de verkoop van zelf ontworpen meubilair en woonaccessoires onder de vlag ‘Van ’t Klooster Interieurobjecten’. Het woonhuis in Noordwijk van Onno en Miran fungeerde soms als locatie waar klanten de collectie konden bekijken, maar de verkoop verliep vooral via internet en (woon)beurzen.

In 2007 kregen zij de gelegenheid voor een jaar de zogeheten Vinkenlaankerk te huren: een leuk, maar relatief klein kerkje gelegen in een woonwijk te Noordwijk. Omdat Klooster als interieurontwerper nauwelijks bekend was en ook de locatie nogal afgelegen lag, besloten Onno en Miran culturele evenementen te gaan organiseren om ‘loop’ in hun zaak te creëren. Zo konden evenementen en kunst/interieur verkoop elkaar kruisbestuiven. Aangemoedigd door het succes daarvan ontstond al snel het plan tevens zakelijke evenementen in het kerkje te faciliteren. En ook dat was onverwacht succesvol. Er bleek in de evenementensector veel vraag te zijn naar bijzondere locaties.

Vandaar dat de formule na een jaar werd voortgezet in de twee keer zo grote en wel centraal in een winkelstraat gelegen ‘Kerk aan Zee’. Een pracht locatie die een indrukwekkende metamorfose heeft ondergaan door onder meer een nieuwe vloer en 600 m2 aan gordijnen aan te brengen. Nadeel van deze locatie was de ingang, die alleen via een klein steegje kon worden bereikt. Daarom is het mooi dat sinds oktober 2013 ook de historische ‘Kapel aan Zee’ - die ‘voor’ en gebouwd ‘aan’ de Kerk aan Zee ligt - permanent bij Klooster is gaan horen. De kapel heeft namelijk een ingang aan de Hoofdstraat in Noordwijk.


Meer locaties

Daar stopt het echter niet. Klooster verzorgt inmiddels ook evenementen op andere locaties. Zoals in de Oude Jeroenskerk, die wij sinds begin 2014 als vaste locatie voor commerciële evenementen erbij hebben gekregen. Een imposante Middeleeuwse kerk middenin het pittoreske centrum van Noordwijk-Binnen, waar tot 800 gasten in kunnen.

Verder zijn er inmiddels ook evenementen verzorgd op andere locaties, zoals; Paleis Soestdijk, Grand Hotel Huis ter Duin, Museum voor Communicatie in Den Haag, Het Land van Belofte in Moerkapelle en Museum Het Prinsenhof in Delft.